recovery bootsHer på Parnr7.dk har vi været så heldige at få fingrene i et par recovery boots ved navn OptiFlow Pro4. Dem har vi selvfølgelig testet på alle leder og kanter, så du, kære læser, kan finde ud af om de er noget for dig. Skal vi ikke bare kaste os ud i det?

Inden vi begiver os videre til testen, så skal der lyde en stor tak til DenIntelligenteKrop.dk som har været så venlige at stille recovery boots til rådighed. Det er vi glade for!


Se tilbud på Recovery Boots hos DenIntelligenteKrop.dk

OBS: Yourboots.dk er en anden forhandler af recovery boots (som vi kan anbefale), hvis du gerne vil have høj kvalitet til prisen.


Førstehåndsindtryk og vurdering af kvalitet

Efter at have pakket støvlerne og maskinen ud, skulle de selvfølgelig tjekkes grundigt: Støvlernes materiale føles meget slidstærkt. Det er et stort plus, da det vidner om en lang holdbarhed. Dog gav det stærke materiale lidt bekymring i forhold til at have støvlerne på benene. Bekymringen blev hurtigt gjort til skamme, da støvlerne kom på: De er yderst komfortable at have rundt om benene.

Maskinen er kompakt med et stort display i front. På den måde har man nemt ved at betjene sine recovery boots. Vi havde i hvert fald ingen problemer med at betjene maskinen, starte forskellige programmer og indstille tryk.

Alt i alt var førstehåndsindtrykket ganske fint. Kvaliteten på materialerne virker høj og maskinen var super nem at opsætte.

På med støvlerne

Det vigtigste, når man tester et par recovery boots, det er selvfølgelig ikke førstehåndsindtrykket. Det er derimod funktionaliteten. Og det kommer vi til nu.

Sæt strøm til og kobl støvlerne til maskinen

Inden du kan bruge dine recovery boots, skal der sættes strøm til og støvlerne skal kobles til maskinen. Når det er klaret, skal du have støvlerne rundt om dine ben.

Nemt at få støvlerne af og på

Der løber en lynlås fra støvlernes fødder og helt op til låret. På den måde kan du ”åbne” dem, hvilket gør dem super nemme at hoppe ned i. Når du har fået sat/lagt dig til rette, lyner du støvlerne og får dem placeret, så de sidder godt på dig.

Forskellige programmer

Næste step er at finde ud af, hvilket program du ønsker at køre, i hvor lang tid og ikke mindst, hvor meget tryk, der skal være på. Valg af disse ting afhænger meget af personlige præferencer. Vi hos Parnr7.dk (som træner 10 timer om ugen) har haft stort gavn af program E (som er en kombination af program B og C), i minimum 20 minutter og med et højt tryk.

Herunder kan du se, hvad de forskellige programmer gør og kan:

  • A: massage
  • B: lymfedrænage
  • C: restitution
  • D: full squeeze (fuldt tryk i alle kamre samtidig)
  • E: program B + C i cyklus
  • F: program A + C + D i cyklus

Tanker om behandlingen

Det er meget afslappende at have recovery boots på, fordi du ikke skal gøre andet end at slappe af og nyde behandlingen. Du kan med fordel se TV, læse en bog eller vores favorit: Lukke øjnene og få dig et godt hvil, imens støvlerne gør deres arbejde.

Bonus tip: Når du har støvlerne på, så sørg for at ligge i en vandret position som du normalt ville gøre, når du ligger i sengen. På den måde virker lymfedrænagen bedst. Der er flere som har oplevet at få ondt i den nederste del af ryggen, hvis de har siddet oprejst med støvlerne på. Dette skyldes, at væsken har ophobet sig i og omkring bækkenet. Derfor: Læg dig ned! 

Bonus bonus tip: Vil du sætte ekstra turbo på din restitution, kan det anbefales at gå til en sports fysioterapeut. På den måde kan alle de små skavanker blive fixet, så din krop er 100% klar til at træne, restituere og ikke mindst respondere på træningen. Du kan læse mere om sportsfysioterapi målrettet cykelryttere hos Velofit.

Virker recovery boots så?

Et spørgsmål som er svært at svare på. Som cykelryttere har vi brugt recovery boots som et led i en hurtigere og mere optimal restitutionsproces. I forhold til det udgangspunkt er vi ganske tilfredse med, hvad vi har oplevet.

Følelsen efter er god og opkvikkende

Efter moderate til hårde træningspas har vi testet støvlerne. Efter behandlingerne føltes benene forholdsvis friske. Helt sikkert mere end, hvis vi ikke havde brugt recovery boots. Derudover havde vi også en følelse af ”opkvikkethed” efter behandlingerne. Om det skyldtes, at vi tog et hvil på 20-30 minutter eller vi havde støvlerne på, det er svært at svare på.

Summa summarum er, at recovery boots giver en følelse af velvære og på den ene eller anden måde reducerer træthed og muskelømhed. Selvom det måske ikke er verdens største reduktion, så er det stadig nok til, at vi vil bruge dem fremover. Som cykelrytter kan selv et par procenters mindre træthed betyde en kæmpe forskel i det lange løb.

Derudover er følelsen af velvære meget vigtig. Føler du dig balanceret og tilpas ved at bruge recovery boots, så skal du bruge dem. Følelsen af velvære giver alt andet lige en bedre træning og mere overskud i hverdagen – og det øger altså sandsynligheden for at opnå succes med dine mål.

Testresultat: Kan vi hos Parnr7.dk anbefale recovery boots?

Ja det kan vi. De giver måske ikke den største effekt, men giver alligevel noget. Dette ”noget” er nok til at overbevise os om, at de er værd at bruge som led i en hurtigere og mere optimal restitution. Og så gør det da heller ikke noget, at de er dejlige at have på og har en opkvikkende effekt. 

Køb recovery boots til en god pris hos DenIntelligenteKrop

Hvis du godt kunne tænke dig at læse mere om reocvery boots og måske overvejer at købe et par selv, så sving ind forbi DenIntelligenteKrop.dk. De har et pænt udvalg af recovery boots og dertilhørende tilbehør.

4.7/5 - (4 votes)