Annonce:

Lige meget om du lige har besluttet dig for at gå i gang med at cykle, eller om du længe har været en ivrig cyklist, skal du have den helt rette racercykel, som passer til lige netop dig og dine behov.

Men hvordan vælger du racercykel som ny cyklist, eller hvordan finder du den rette, når du har besluttet dig for at købe en ny som garvet rytter?

Hvad er dit budget?

Priserne på racercykler svinger fra nogle få tusinde kroner til over hundredtusind kroner. Derfor skal du starte med at afgøre, hvor meget du har lyst til at bruge på en ny cykel, da dette hurtigt vil hjælpe dig til at afgrænse din søgning.

Du behøver heldigvis ikke vælge en af de helt dyre cykler for at få en god oplevelse. Du kan sagtens slippe afsted med at betale 7-10.000 kr. for en god cykel.

Din cykelstil

Der er stor forskel på cykler, når det kommer til bl.a. længde. Disse variationer vil du finde fra model til model, selvom modellerne på papiret har samme størrelse.

Derfor er det altid vigtigt at prøve en ny cykel, så du kan få en fornemmelse af, om netop denne model passer til dig og din cykelstil.

Hvor mange gear?

De fleste ryttere har præferencer, når det kommer til gear. Derfor skal du også overveje, hvor mange gear du har brug for, mens du også skal kigge på, hvilken gearskiftningsmetode, der fungerer bedst for dig.

Hvad med sadlen?

Når du vælger racercykel, skal du også kigge på sadlen. Det vil sige, at du skal vælge en saddel, der giver den bedst muligt komfort til netop dig. Her er det især bredden på sadlen, du skal være opmærksom på, da det er her, komforten afgøres.

Rate this post

Related Posts