Mavic er vel et af de oftest sete hjulsæt på de danske landeveje. Og dette med god grund. Mavic laver velrullende og pålidelige hjulsæt, der er en fryd for øjet. Tilmed i alle prislejer, så både studerende og direktører kan være med. Deres nyfortolkede Mavic Ksyrium Elite befinder sig prismæssigt lunt i midten, men kvaliteterne ved hjulsættet gør det til et røverkøb!

Hvad vejer Mavic Ksyrium hjulsættet?

”Men hvad vejer de så?”, undrer du dig givetvis. Hjulsættet lander på 1.520 gram uden dæk, hvilket på ingen måde er uhørt i dette prisleje. Især ikke når man tager i betragtning, at der ikke er gået på kompromis med holdbarheden eller pålideligheden af sættet for at opnå en lavere vægt. En af de største bidragsgivere til det er Mavics eksklusive aluminiumstype, Maxtal, som ifølge Mavic selv tilbyder et væsentligt stærkere styrke/vægt-forhold end den gængse 6106 aluminiumstype. Det betyder, at Mavic med Maxtal kan tilbyde ”30% mere resistente” og dermed lettere hjulsæt.

Forhandlere af Mavic hjulsæt

Cykelpartner.dk 

Mavic har ikke siddet trenden om bredere hjul og dæk overhørig, og har opdateret hjulene med en 2 mm bredere intern bredde, så Mavic Ksyrium Elite nu lander på 17 mm. Det gør, at du nu har mulighed for at sætte dæk med en bredde på helt op til 32 mm på. Skulle det ske, at du imod alle odds har overhørt debatten om bredden på dæk, så påstår Mavic, ligesom meget forskning også tyder på, at den bredere profil både mindsker rullemodstanden og øger komforten. Faktisk i så stor en grad at de påstår, at rullemodstanden, med de medfølgende Mavic Yksion-dæk, bliver reduceret med 13%. Derudover bliver du med et lavere dæktryk også mindre sårbar mod punkteringer. Kudos til Mavic!

Flere KOM’s med Fore-teknologien

En lækker detalje, som Mavic også selv fremhæver ved dette hjulsæt, er deres ”Fore”-teknologi. Når du, med forhåbentligt lange mellerum, skifter slange, vil du bemærke, at Mavic Ksyrium Elite kommer uden fælgtape. Dette skyldes ”Fore”-teknologien. Mavic skubber et stykke af fælgen op fra indersiden, gevindskærer ”bulen” og gør det muligt, at egerne kan skrues direkte ind i disse forskydninger. Det er derfor, at fælgene har den fede ”bulede” profil.

Udover ”Fore”-teknologien, er de flade, aerodynamiske eger også straight-pull. Fælles for det hele er, at det alt sammen bidrager til et stivere hjulsæt, så du kan få omsat dine hårdoptrænede watt-tal til højere hastigheder og flere KOM’s på Strava.

Mavic hjulsættet er et godt køb

Mavic Ksyrium Elite er en sikker investering, hvis du er ude efter at forbedre hjulsituationen på din cykel eller hvis du leder efter et hurtigt vinterhjulsæt. Mavic har haft Ksyrium-serien i stald i mange år efterhånden, og bliver konstant ved med at forfine og forbedre for hver nyfortolkning.

Den nye udgave er bundsolid og bidrager kun til hjulsættets gode omdømme. Hjulsættet excellerer ikke på enkelte særpræg. Det excellerer i virkeligheden ved at leve op til forventningerne om et hjulsæt, der er godt til alle situationer, det bliver udsat for – en sand tusindkunstner forklædt som hjulsæt.

5/5 - (3 votes)

Related Posts