Kampsport og cykling er to forskellige måder, at dyrke sport på. Men bare fordi de er forskellige, betyder det ikke, at de ikke kan gavne hinanden. 

Når man cykler, bruger man primært benmusklerne. Benmusklerne består af baglår, forlår og lægge. Derudover er en kæmpe del af cykelsport cardio. Jo bedre kroppens cardio jo længere og hurtigere kan man cykle, uden at blive forpustet eller svimmel.

Hvis man cykler, kan det være en god mulighed, at træne kampsport ved siden af. Det behøver ikke, at være mere end en hobby. I kampsport træner man nemlig alle de essentielle ting, som man har brug for, når man cykler. 

For at komme i gang med kampsport, skal man bruge noget kampsportsudstyr. Man behøver det ikke helt i starten, hvor man kan låne klubbens. Det er dog en god ide, at få sit eget udstyr, når man har muligheden for det.

Hvilken kampsport er bedst at kombinere med cykling

Der er forskel på kampsportsgrene, og hvis man vil gavne sine evner på cyklen, skal man vælge den rigtige. De tre bedste er MMA, Muay thai og kickboksning. Siden de primære muskler man bruger i cykelsport er ben, skal kampsporten gerne gøre brug af spark. 

De tre kampsportsgrene nævnt, gør alle meget brug af spark. Spark i kampsport bruger mest lårmusklerne. Lægge er dog også en vigtig del af cykelsport. Det fede ved disse kampsportsgrene, er at man har løftet hælen under næsten hele træningen. Det betyder altså, at man træner lægge hele tiden, og derfor er kampsport noget af den bedste træning, for at stimulere lægmusklerne. 

Den sidste vigtige del at træne i cykelsport, er cardio. Det kan argumenteres, at cardio er den vigtigste del af cykelsport. Uden en god cardio, kan man ikke cykle så langt, selvom man har stærke lår og lægge.

Siden at cardio også er en af de vigtigste ting i kampsport, er det oplagt, at træne det ved siden af cykeltræningen. 

Rate this post