En hometrainer er, som navnet antyder, en hjemmetræner – et træningsudstyr, hvorpå du kan montere din cykel og derved træne inden døre. Hjemmetrænere er særligt populære blandt cykelryttere – især i vintersæsonen, hvor både de fuldtidsprofessionelle og motionisterne anvender disse.

Men også til cykelløb anvendes hjemmetrænere i større grad, hvor opvarmningen gennemføres på den. Som dedikeret cykelrytter er en hometrainer et must, og har du endnu ikke anskaffet dig en, så læs med her og bliv klogere på dens mange fordele.

Tacx Neo Smart hometrainer 2018 model – en af klassens bedste

Tacx Neo Smart hometrainer 2018 model - en af klassens bedsteTacx Neo smart hjemmetræneren er skabt til cykelrytteren, som søger den mest innovative hometrainer på markedet. Gennem en kombination af alt det bedste, hvad angår power og intelligens, er du garanteret den mest autentiske cykeloplevelse på en hjemmetræner til dato.

 • Modstand på op til 2200 watt
 • Kompatibel med Shimano og SRAM
 • Simulér stigninger på op til 25 %  

Tacx er blandt de førende på markedet inden for hjemmetrænere, og med denne Tacx Neo Smart kan du vide dig sikker på et produkt i den absolutte top.

Læs mere om Tacx Neo Smart hometrainer og se prisen cykelpartner.dk.

Wahoo KICKR Power Hometrainer 18/19 – den lydløse hjemmetræner

Wahoo KICKR Power Hometrainer 18/19 - den lydløse hjemmetrænerDenne Wahoo KICKR Power hjemmetræner er 100 % lydløs, hvorfor de eneste lydkilder vil være vind, gear og dig selv. Wahoo KICKR giver dig dertil mulighed for at træne stigninger på op til 20 %, mens den kan yde en modstand på op til 2200 watt.

 • Modstand på op til 2200 watt
 • 100 % lydløs
 • Passer til både mountainbikes og racercykler

Hjemmetræneren er kompatibel med både mountainbikes og racercykler, mens denne også understøtter skivebremser, Thru Axle mv.

Læs mere om Wahoo KICKR Power hometrainer og se prisen cykelexperten.dk.

Bkool Smart Pro 2 – Hometrainer – god hjemmetræner til prisen

Bkool Smart Pro 2 - Hometrainer - god hjemmetræner til prisenBkool Smart Pro 2 hometrainer er skabt til rytteren, der ønsker en pålidelig og støjsvag hjemmetræner. Her har du mulighed for at træne med en modstand på op til 1200 watt, simulere stigninger på 20 % og gennemkøre dine egne personlige ruter.

 • Modstand på op til 1200 watt
 • Støjsvag (68 dB)
 • Trådløs ANT+ og Bluetooth Smart

Hjemmetræneren er udstyret med quick release-systemet og kan anvendes med alle hjulstørrelser.

Læs mere om Bkool Smart Pro 2 hometrainer og se prisen cykelpartner.dk.

Bkool Smart Air Hometrainer – din nye træningspartner

Søger du en pålidelig træningspartner til vinteren, er Bkool Smart Air hjemmetræneren svaret. Her får du mulighed for at simulere stigninger på 20 % og opnå en modstand på op til 2000 W.

 • Modstand på op til 2000 watt
 • Stigninger på op til 20 %
 • Trådløs ANT+ og Bluetooth

Bkool Smart Air kan tilkobles din PC, Mac eller smartphone, mens du også kan anvende Bkool’s BSim platform og gennemkøre forskellige ruter. Med et lydniveau på kun 51 dB kan den også med fordel placeres i stuen foran tv’et.  

Læs mere om Bkool Smart Air – Hometrainer og se prisen hos triudstyr.dk.

Tacx Antares T1000 ruller – hjemmetræner til fornuftig pris

Kombinér din træning med finpudsning af din teknik med hjælp fra Tacx Antares T1000 rulleren. Denne hjemmetræner giver dig mulighed for at cykle frit, hvorfor den er flittigt benyttet blandt cykelfeltet.

 • Træn som på landevejene
 • Optimer din teknik
 • Sammenklappelig

Med denne er der ingen undskyldninger for ikke at træne flittigt gennem vintersæsonen. Dertil er Tacx Antares T1000 rulleren sammenklappelig, hvorfor du med fordel kan medbringe den til løbsdage og benytte den som opvarmning også.

Læs mere om Tacx Antares T1000 rulleren og se prisen hos triudstyr.dk.

Tacx Booster hometrainer – kom i form over vinteren

Tacx Booster hometrainer - kom i form over vinterenTacx har produceret denne Booster hometrainer, som giver dig de optimale betingelser for at komme toptrimmet ud af vintersæsonen. Magnetbremsen kan yde en modstand på op til 1050 watt, og den er ideel til både intervaltræning og bakkekørsel.

 • 10 trins justerbar modstand (op til 1050 watt)
 • Passer til både mountainbikes og racercykler
 • Integreret quick release-system

Hvad end du er motionist eller professionel cykelrytter, kan denne Tacx Booster tage din træning til nye højder. Denne model er også særligt populær som opvarmning på løbsdage.

Læs mere om Tacx Booster hometrainer og se prisen hos cykelpartner.dk.

Elite Direto Hometrainer – din interaktive hjemmetræner

Elite har udviklet denne interaktive Direto hjemmetræner. Her har du et direkte træk mellem din cykel og hjemmetræneren, hvorved træningen bliver næsten lydløs. Direto har også indbygget wattmåler, kan simulere stigningsprocenter på op til 14 % og yde modstand på hele 1400 watt.

 • Interaktiv hjemmetræner
 • OTS wattmåler
 • Stigninger på op til 14 %

Dertil er hjemmetræneren kompatibel med ANT+ og Bluetooth og kan opkobles til Elite MyETraining. Den har ydermere indbygget quick release-system og er kompatibel med både mountainbikes og racercykler.

Læs mere om Elite Direto hometrainer og se prisen hos cykelexperten.dk.

Tacx Flux Smart hometrainer – støjsvag og interaktiv hjemmetræner

Tacx Flux Smart hometrainer - støjsvag og interaktiv hjemmetrænerMed Tacx Flux Smart hometrainer får du en støjsvag, interaktiv hjemmetræner. Den er skabt til cykelrytteren, der ønsker at holde sin form ved lige hen over vinteren. Med en modstand på op til 1500 watt, stigninger på max 10 % og ANT+ og Bluetooth tilkobling er mulighederne mange.

 • Interaktiv hjemmetræner
 • Modstand på op til 1500 watt
 • Kompatibel med SRAM og Shimano

Monter din kassette og gør dig klar til at køre kilometer i benene. LED-lyset i siden indikerer, når hjemmetræneren er tilkoblet en enhed. Svinghjulet på 7 kg skal nok give dig sved på panden.

Læs mere om Tacx Flux Smart hometrainer og se prisen hos cykelpartner.dk.

Få fornyet glæde ved din vintertræning

Når sæsonen er gået på hæld, og vintertræningen står for døren, kan motivationen godt dale en smule. Ofte er det vådt, koldt og glat udenfor, og mens du træner, samles resten af familien måske om pejsen. Netop her er en hometrainer en genial opfindelse – for så kan du kombinere træningen med familiehygge.

Med en hjemmetræner kan du passe din træning hjemme fra stuen, i garagen, træningsrummet, eller hvor du end måtte ønske det. Du slipper dermed for den bidende kulde og misundelse på den resterende del af familien, samtidig med at du får det samme ud af træningen. Benyt gerne en af de mange platforme, som flere af producenterne tilbyder, og gør din træning endnu sjovere. Her er mulighed for at simulere de velkendte stigninger fra Alperne eller Pyrenæerne, mens du også kan designe dine egne ruter.

Hvilken hometrainer skal jeg vælge?

Ovenfor er beskrevet otte forskellige hometrainere, der alle med fordel kan anvendes som din loyale træningspartner hen over vintersæsonen. Størstedelen af modellerne er også nemme at transportere, og de kan derfor anvendes som opvarmning før løb. Men hvilken hometrainer skal du så vælge?

Der findes hometrainere i mange forskellige prisklasser, og derfor er svaret ikke helt ligetil. Prisen hænger ofte sammen med, hvor avanceret hjemmetræneren er. Det betyder, at du i de fleste tilfælde får flere muligheder i form af højere modstand og stigningsprocenter ved at vælge en model i den lidt højere prisklasse.

Omvendt er en prisforskel på flere tusinde kroner ikke nødvendigvis godt givet ud, hvis du blot søger en simpel hjemmetræner, som kan hjælpe dig med at holde formen. Valget af hjemmetræner skal derfor gøres op med dit behov og ikke mindst dit budget. Hvis du søger en af de dyreste modeller på markedet, kan det være en god idé at lede efter en brugt hjemmetræner, så du på den måde sparer lidt penge.

5/5 - (1 vote)

Related Posts