En cykelhjelm er et must, når man cykler meget. I forbindelse med uheld ses det ofte præcis hvor afgørende, det kan være, om man har hjelm på eller ej. I mange tilfælde har hjelmen været forskellen mellem liv og død. Der er derfor ingen grund til at tage nogen chancer, når man hopper op på cyklen.

I dag bruger de fleste den konventionelle cykelhjelm, som kan købes i supermarkedet og hos cykelhandlere. Nogle vælger også helt hjelmen fra, fordi de føler, at de ser dumme ud med hjelmen på. Men i 2018 kom en helt ny hjelm på markedet. Hjelmen er en airbag cykelhjelm fra Hövding. En airbag cykelhjelm kan måske i manges øre lyde lidt fremtidsagtigt og spøjst, men der er faktisk rigtig mange gode grunde til at undersøge nyheden nærmere og overveje, om denne nye hjelm kunne være noget for dig.

Hvad er en airbag cykelhjelm?

Airbag cykelhjelmen fra Hövding er en nyhed, som er kommet på markedet i 2018. Cykelhjelmen er en form for oppustelig hjelm, som man har på rundt om halsen frem for på hovedet. Hjelmen fungerer på samme måde som airbaggen i en hvilken som helst bil og pustes altså udløst og oppustet, når det er nødvendigt. Det sker ved hjælp af en række indbyggede sensorer. Når hjelmen aktivers udløses airbaggen, som danner en hjelm rundt om dit hoved.

Hvorfor vælge en airbag cykelhjelm?

Når man først hører om airbag cykelhjelmen, og hvordan den nærmere bestemt fungerer, kan det måske være svært at tro på, at den rent faktisk har de funktioner, som en cykelhjelm generelt set skal have for at være sikker og leve op til dens formål.

Der er faktisk rigtig mange gode grunde til at vælge en airbag cykelhjelm frem for den konventionelle cykelhjelm, som de fleste allerede kender. Hvor en konventionel cykelhjelm kun beskytter den del af hovedet, som den dækker, når man har den på, beskytter airbag cykelhjelmen et væsentligt større område, når den oppustes. Til forskel fra den typiske cykelhjelm beskytter airbag hjelmen også nakken og hele baghovedet, hvilket kan være afgørende i tilfælde af ulykker. Undersøgelser viser faktisk, at airbag cykelhjelmen fra Hövding er tre gange så sikker som den almindelige cykelhjelm, de fleste på nuværende tidspunkt anvender.

Ud over at være betydeligt mere sikker, er air bag cykelhjelmen også betydeligt mindre synlig, når du har den på. Mange fravælger cykelhjelmen, når de hopper på cyklen, fordi de synes, det ser dumt ud af have hjelmen på, og fordi den kan ødelægge frisuren på vej til arbejde. Airbag cykelhjelmen er væsentligt mere diskret i og med, at du har den på rundt om halsen frem for på hovedet.

Air bag cykelhjelmen er nem at tage på, da du blot tager den rundt om halsen, lyner og knapper en lille knap. Herefter er du klar til at hoppe på cyklen og køre af sted velvidende, at du er godt beskyttet, hvis uheldet en dag skulle være ude.

5/5 - (1 vote)

Related Posts