Er du glad for at cykle på motionist-niveau, og er der ikke noget bedre end at komme ud på landevejene og få vind i håret, trætte lårbasser og masser af endorfiner?

Ja, så kunne det godt lyde som om at du også kunne få god gavn af at kombinere med svømmetræning. Cykling og svømning er nemlig den perfekte kombination. Læs med her, og find ud af netop hvorfor.

Derfor er cykling og svømning en god kombination

Cykling og svømning går hånd i hånd. Det gør de i hvert fald i sportsdisciplinen triatlon. Her kombineres disse to motionsformer dog med en tredje en, nemlig løb. Men blot i sin enkelthed, kombinerer cykling og svømning hinanden helt fantastisk. Hvorfor det?

Både cykling og svømning er træning, som får pulsen op, og øger kroppens udholdenhed. Svømning er derudover med til at komplimentere cyklingen, da der i svømning bruges hele kroppen. Når du ikke får trænet armene eller mavemusklerne i cykelsadlen, kan du få dem trænet ved at svømme i stedet for. Du forsømmer dermed ikke nogen dele af din krop. Derudover er svømning en ganske skånsom motionsform, hvilket betyder, at du opnår en større ydeevne i cykelsadlen, uden at have samme store risiko for at overanstrenge din krop. Win-win!

Det skal du bruge af udstyr til svømning

At komme i gang med at svømme til at komplimentere cykeltræningen, er ikke den store udgift. Du kan nemlig nemt og relativt billigt hurtigt komme i gang med svømmetagene. Det kræver ikke det store at starte op som svømmer. Du har bare brug for et medlemskort til den nærmeste svømmehal, noget godt svømmetøj, et håndklæde, og en hætte til svømning.

Det fleste af det her nævnte udstyr, har du sikkert allerede til at ligge derhjemme. Du kommer derfor hurtigt og billigt i gang, og kan sagtens komplimentere den vigtige cykeltræning med svømning. Du kommer blot til at opleve fordelene ved begge motionsformer, og du vil hurtigt se, hvorfor en Ironman er sådan en fed udfordring.

Ja, cykling og svømning går hånd i hånd – og alle kan være med. Vil du også det?

Rate this post