Hvis du bor i Danmark, kommer du svært udenom at eje en cykel. Men selvom du kan se en cykel på næsten hvert gadehjørne i Danmark, er der mange, der ikke ved, hvordan de finder en cykel, der passer dem perfekt. Ligesom hvert et menneske er forskelligt, er hver en cykel nemlig også. Derfor kræver det en del research, når du skal investere i et nyt tohjulet transportmiddel. For at gøre det nemmere for dig, får du her en guide til, hvordan du finder en cykel, der passer til dig.

Forskellige typer af cykler

Som der findes forskellige typer biler, findes der også forskellige typer af cykler. Der er blandt andet den klassiske cykel, som bruges til kortere transport eller hyggeture. Men derudover findes et bredt udvalg, som har forskellige formål:

  • Mountainbike
  • Citybike
  • BMX
  • Racercykel

Alt afhængigt af, hvad du skal bruge cyklen til, findes der en cykel, der passer til dig og dit behov.

Mountainbike

En mountainbike er skabt til terrænkørsel, men den kan også sagtens bruges på asfalt i hverdagen. Cyklen har et kraftigt stel, et lige styr og brede dæk, som gør cyklen stærk, hvorfor den er ideel til et hårdt terræn. Cyklen er en af de mest solide typer, som har et godt vejgreb, og derfor er den god til dig, der vil bruge cyklen til mere end blot transport. En mountainbike kan være en dyr investering, men det er muligt at låne penge til den på Monni.dk.

Citybike

En citybike ses ofte i bybilledet, da den er velegnet til bykørsel. Den findes med både indvendige og udvendige gear, og den kommer oftest med monterede skærme. Den er ideel til dig, der har brug for hurtigt at kunne komme frem og tilbage, men den er også god til hyggeture med dens 3-8 gear. Der kan monteres børnesæde på cyklen, hvorfor den også kan bruges af børnefamilier. Desuden har en citybike ofte en bagagebærer monteret, så den kan bruges til indkøbsture.

BMX

BMX er en forkortelse for Bicycle Moto Cross, og den bruges primært til sport. Cyklen er med dens små hjul og ét gear ikke egnet til bykørsel, men den er god til ujævnt terræn. Cyklen er ofte lille, og derfor reagerer den hurtigt på dine bevægelser. Dette er med til at gøre cyklen ideel til akrobatik, tricks og leg, og derfor den er god til dig, der ønsker at gøre cykling til en sjov hobby.

Racercykel

En racercykel er en meget let cykel, som oftest vejer mindre en 10 kilo. Det er med til at gøre cyklen hurtig, og derfor er den ideel til dig, der kører lange distancer. Cyklen har ingen unødvendige dele, og derfor er der ingen skærme eller bagagebærer, hvorfor den ikke er god til bykørsel. Derimod kommer cyklen monteret med et såkaldt ”geddebukkestyr”, som gør, at du kan køre foroverbøjet og derfor skifte stilling undervejs på turen. Dette er med til at gøre cyklen god til dig, der vil køre hurtigt og langt.

Rate this post

Related Posts